NVO Studentska Aktivna Frekvencija Radijske Avanfarde - SAFRA registrovana je 2012. godine. Prvi i najveći projekat naše organizacije je upravo – osnivanje prvog studentskog radija u Crnoj Gori – Studentskog radija KRŠ.

Ostali najznačajniji realizovani projekti su sledeći:

„Fabrika Hi –ton“ – projektom je pomognuto osnivanje radio stanice prvenstveno kroz set radionica i obuka za rad studenata/novinara. Projekat je finansiran od strane Fonda za aktivno građanstvo – FAKT kroz program Građanske akcije (2013.-2014. godina).

„Stavovi i zablude mladih o NATO u Crnoj Gori“ – je projekat u kojem je NVO SAFRA/Radio KRŠ sarađivao sa studentskim portalom Tragom.me i agencijom za istraživanje javnog mnjenja Defacto consultancy. Projekat je finansiran od strane Američke ambasade u Podgorici.

„Achieve not to cheat“ – je projekat o korupciji u visokoškolskom obrazovanju, finansiran od strane Američke ambasade u Podgorici, kroz Criminal Justice Program. Krajnji rezultat projekta je izrađena publikacija „Achieve not to cheat“ koja se može preuzeti na sledećem linku: SAFRA-Publikacija.pdf

„Youth Eco Logic“ je projekat koji za cilj ima podizanje svijesti mladih u Crnoj Gori o značaju zaštite životne sredine i jačanje kreaivnih potencijala. Podržan je kroz projekat “Jačanjenje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori", koji su realizovali NVO Green Home, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, Društvo Mladih Ekologa Nikšić, Nvo Sjeverna Zemlja Berane i Zelena akcija / FoE Croatia; a finansiran je od strane Evropske unije.

„Audio riznica“ je projekat kojim su poboljšani uslovi studiranja studenata sa oštećenjima vida, i to kroz realizaciju seta aktivnosti, od kojih se velikim značajem izdavaja aktivnost - snimanje audio formata stručne literature za studente sa oštećenjima vida. Projekat je finansiran od strane Fonda za aktivno građanstvo - FAKT, kroz program "De facto razvoj", koji je finansirala Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

„Dobar novinar!“ je projekt koji je podržan kroz grant šemu "Medijska i informaciona pismenost za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori" koju sprovodi Institut za medije Crne Gore, a finansira Evropska Unija, uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore. Projekat je za cilj imao upoznavanje mladih sa pojmom medijske pismenosti, doprinos njenom razumijevanju, ali i pravilnoj i svakodnevnoj primjeni.

„Studetski radio KRŠ 2.0“ je projekat koji se realizuje uz finansijsku pomoć organizacije European Endowment for Democracy - EED, a koji za cilj ima cjelokupno unapređenje kapaciteta organizacije (prostorni kapaciteti, organizacioni, studijska i emisiona oprema, treninzi i obuke, produkcija itd..)

„Istraži ili priča ne važi“ je projekat koji za cilj ima unapređenje istraživačkog rada naših novinara kroz praktični rad na istraživačkim pričama, uz set obuka i mentorski rad. Projekat se realizuje u saradnji sa portalom za mlade „Makanje“ a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medijima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje – CGO, B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Publikacija - Istraži ili priča ne važi

KONTAKT: nvosafra@gmail.com
Milica Petričević, menadžerka na projektima